Fluid art workshop (09.01.)

szeptember 01., vasárnap

14:00 - 18:00

Helyszín: Budapest XI.

Vászon mérete: 2 db egyedi

Nehézségi szint:

Instruktor: Adri

Egy 4 órás kötetlen, de irányított képzés, jó hangulatban és garantáltan nyakig festékesen. A tanfolyamon átvesszük a fluid art technikákat. Meg tudhatod, hogy mi a különbség a flip cup, az open cup vagy éppen a dutch technika között. Majd két képet meg is öntünk, hogy mindenki élménnyel és két műalkotással legyen gazdagabb.

 

A folyatásos technikát már évtizedekkel ezelőtt kikísérletezték és 6 alap technika alakult ki. Persze ezeket kombinálni is lehet, így végtelen lehetőséget ad mindenki számára.

 

A véletlenszerűség persze nem azt jelenti, hogy nincs benne tudatosság. A 6 technika ugyanis eltér egymástól.

 

Essential:
Ezzel az öntési móddal leginkább egy márványos felülethez hasonló mintát kaphatunk.

 

Dirty Pour vagy Dirty Cup  (koszos pohár):
A kiválasztott színeket egy műanyag pohárban egymásra öntjük, úgymond rétegezzük a festékeket. Itt is több módot választhatunk, ezekkel a képzésen megismerkedhettek.

 

Flip Cup (fordított pohár):
Az az egyik leglátványosabb technika, ami biztos sikert hoz még a kezdőbb művészeknek is.

 

Open cup (nyitott pohár):
Ahogy a nevében is benne van egy levágott műanyagpohár száját tesszük rá a festékkel leöntött vásznunkra és ebbe csöpögtetjük a festékünket.

 

De nem csak poharakban kikevert technikák léteznek.

 

Swipe:
Ennél már csak a festékek kikeveréséhez szükséges a pohár. Miután a megfelelő állagú festékekkel elkészültünk nincs más dolgunk, mint a vászonra kiönteni a kívánt alakzatban. Egyik leglátványosabb, ha a színeinket egymás után sávokban visszük fel a vászonra.

 

Dutch:
Nehéz benne hibázni, a végeredmény mindig lenyűgöző és szemet gyönyörködtető.

 

Mind a festékek keverését, mind a technikákat elsajátíthatjátok a tematizált workshopjainkon. Egy-egy tanfolyamon 2 öntési technikát tanulhattok meg. Ugyanis bár nem tűnik nehéznek, de a jó festékállag kikeverése okozhat egy-két bosszús percet így azt nem szabad elsietni. Főleg, ha nem a legjobb pouringot választottuk hozzá. Hogy mi is az a pouring és melyiket ajánljuk? A workshopon erre is választ kaphatsz.

 

Várunk szeretettel, gyere és hozd ki magadból a legegyedibb művészt!

Ár: 15 900 Ft 1 fő/alkalom